Társasházi lépcsőházak esetében az  engedélyező hatóság hő- és füstelvezető rendszert kérhet. A legtöbb esetben a gravitációs rendszereket részesítik előnyben ami a lépcsőház felsőszintjén elhelyezett füstelvezető ablakból, a lépcsőház legalsó szintjén lévő légutánpótló ajtóból/ablakból és az egész rendszert működtető vezérlőközpontból és vészkapcsolókból áll.

OTSZ előírása szerint a füstelvezető és légutánpótló nyílászárók hatásos felületének a lépcsőház alapterületének 5%-ának de minimum 1m2-nek kell lenni. Fontos tudni, hogy a hatásos felület nem egyezik meg az ablak geometriai felületével. A hatásos felületet füstelvezető ablak esetében a gyártó és az adott nyílászáróprofil együttminősítéséből lehet számolni, míg légutánpótlás esetében az OTSZ-ben megadott cw értékek alapján.

A legelterjedtebb megoldás lépcsőházak esetében füstelvezetésre a lapostetőben elhelyezett tetőfelülvilágító polikarbonát kupola vagy a legfelső szinten beépített homlokzati vagy ferdetetősík ablak.

Légutánpótlásra a lépcsőház legalsó vagy kijárati szintjén beépített nyílászárót kell működtetni, ami általában a bejárati ajtó szokott lenni.

Cégünk sokat foglakozott vele, hogy a társasházak lépcsőházi hő- füstelvezetésre megtalálja az árban és minőségben legmegfelelőbb megoldást. Ezáltal a társasháznak mind beruházási mind üzemeltetési oldalt leginkább megfelelő rendszert tudunk kialakítani. Igény esetén el tudjuk vállalni az RWA rendszer komplett kábelezési munkálatait is.

Lépcsőházi füstelvezetés esetén az általunk preferált rendszereket SIMON RWA, GU és GEZE elemekből állítjuk össze az épület adottságainak megfelelően.